Oppksrift fra Bård Greni
Slik gjør du:
Vaktler i fløtesaus
Gni vaktlene med salt og pepper. Smelt smøret i en jerngryte og brun vaktlene pent på alle sider på høy varme, innstilling 8-9.
Skjær sopp og løk i tynne skiver. Ha i gryten og brun videre mens du rører til løken er myk og begynner å få litt farge. Vend inn knust trompetsopp og kaffegrut, frisk timian og ripsgele. Hell over fløte og rør inn Rørosrømme. Tilsett Heidalsost i skiver eller biter til slutt.
Kok opp, reduser deretter temperaturen og la gryten trekke på instilling L3 i 40-45 minutter. Rør rundt og vend vaktlene et par ganger underveis.
Kokte poteter
Kok opp vann og salt, tilsett potetene og kok 15- 25 minutter til de er møre. Koketid avhenger av størrelsen på potetene.
Dette trenger du:
Vaktler i fløtesaus
- 4 stk vaktel
- 2 ss smør
- 1 stk gul løk
- 200 g champignon
- 12 stk einebær
- 2 ts tørket, knust trompetsopp
- 1 ts kaffegrut
- 2 ss frisk timian
- 1 ss ripsgele
- 3 dl fløte
- 3 dl Rørosrømme (1 boks)
- 50 g Heidalsost/brunost
- salt og pepper
Kokte poteter
- 600 g potet
- 2 ss salt