Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Vaktler i fløtesaus – Digitalt matkurs fra Falcon Norge & Jacobs

vaktel_falcon_web

Oppksrift fra Bård Greni

Slik gjør du:

Vaktler i fløtesaus

Gni vaktlene med salt og pepper. Smelt smøret i en jerngryte og brun vaktlene pent på alle sider på høy varme, innstilling 8-9.

Skjær sopp og løk i tynne skiver. Ha i gryten og brun videre mens du rører til løken er myk og begynner å få litt farge. Vend inn knust trompetsopp og kaffegrut, frisk timian og ripsgele. Hell over fløte og rør inn Rørosrømme. Tilsett Heidalsost i skiver eller biter til slutt.

Kok opp, reduser deretter temperaturen og la gryten trekke på instilling L3 i 40-45 minutter. Rør rundt og vend vaktlene et par ganger underveis.

Kokte poteter

Kok opp vann og salt, tilsett potetene og kok 15- 25 minutter til de er møre. Koketid avhenger av størrelsen på potetene.

Print

Dette trenger du:

Vaktler i fløtesaus

  • 4 stk vaktel
  • 2 ss smør
  • 1 stk gul løk
  • 200 g champignon
  • 12 stk einebær
  • 2 ts tørket, knust trompetsopp
  • 1 ts kaffegrut
  • 2 ss frisk timian
  • 1 ss ripsgele
  • 3 dl fløte
  • 3 dl Rørosrømme (1 boks)
  • 50 g Heidalsost/brunost
  • salt og pepper

Kokte poteter

  • 600 g potet
  • 2 ss salt

Del dette innlegget...