Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Eplekake med julevri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskrift fra Nevada Berg

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180ºC, varmluft. Smør en 23 cm kakeform.

2. Bland rosiner og akevitt i en liten bolle og la stå i minst 20 minutter.

3. Visp sammen mel, bakepulver og kardemomme i en bolle.

4. Bland egg og sukker i en separat bolle. Bruk stavmikser for å vispe i ca. 2 minutter eller til røret er lett og luftig. Tilsett melk, smeltet smør og vanilje og pisk til det er lett og kremaktig.

5. Tilsett melblandingen og pisk for å innlemme. Tilsett appelsinskallet og pisk til det er godt blandet.

6. Bland ½ av rosinene og 1/3 av eplene inn i røren med en slikkepott. Hell røren i den forberedte kakeformen.

7. Legg eplebåter som er igjen oppe på røret i sirkler, press dem inn i røren litt,
og dryss deretter med de resterende rosinene og brunt sukker.

8. Stek i ca 60 til 70 minutter, eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut og kaken er gyllenbrun.

9. Avkjøl litt i kakeformen. Når kaken er avkjølt, drys toppen av kaken med melis og server varm.

10. Severes og nytes mens kaken er varm.

Print

Dette trenger du:

  • 200g smør
  • ¾ kopp (120 g) rosiner
  • 2 ss akevitt – kan bytte ut med rom eller slippe helt alkohol
  • 2 2/3 kopper (320 g) hvetemel
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3 store egg, romtemperert
  • ¾ kopp pluss 2 ss (175 g) sukker
  • 1/3 kopp (80 ml) melk
  • 2/3 kopp (150 g) smør, smeltet
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Skal av 1 appelsin (ca. 1 ts)
  • 4 epler, skrelt, og skjært i tynne båter
  • 2 ss brunt sukker
  • Melis, til slutt
 
 

Del dette innlegget...