Oppskrift fra Nevada Berg
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 180ºC, varmluft. Smør en 23 cm kakeform.
2. Bland rosiner og akevitt i en liten bolle og la stå i minst 20 minutter.
3. Visp sammen mel, bakepulver og kardemomme i en bolle.
4. Bland egg og sukker i en separat bolle. Bruk stavmikser for å vispe i ca. 2 minutter eller til røret er lett og luftig. Tilsett melk, smeltet smør og vanilje og pisk til det er lett og kremaktig.
5. Tilsett melblandingen og pisk for å innlemme. Tilsett appelsinskallet og pisk til det er godt blandet.
6. Bland ½ av rosinene og 1/3 av eplene inn i røren med en slikkepott. Hell røren i den forberedte kakeformen.
7. Legg eplebåter som er igjen oppe på røret i sirkler, press dem inn i røren litt,
og dryss deretter med de resterende rosinene og brunt sukker.
8. Stek i ca 60 til 70 minutter, eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut og kaken er gyllenbrun.
9. Avkjøl litt i kakeformen. Når kaken er avkjølt, drys toppen av kaken med melis og server varm.
10. Severes og nytes mens kaken er varm.
Dette trenger du:
- 200g smør
- ¾ kopp (120 g) rosiner
- 2 ss akevitt – kan bytte ut med rom eller slippe helt alkohol
- 2 2/3 kopper (320 g) hvetemel
- 1 ½ ts bakepulver
- 1 ts malt kardemomme
- 3 store egg, romtemperert
- ¾ kopp pluss 2 ss (175 g) sukker
- 1/3 kopp (80 ml) melk
- 2/3 kopp (150 g) smør, smeltet
- 1 ts vaniljeekstrakt
- Skal av 1 appelsin (ca. 1 ts)
- 4 epler, skrelt, og skjært i tynne båter
- 2 ss brunt sukker
- Melis, til slutt