Oppksrift fra Bård Greni
Slik gjør du:
Helstekt svinecarré
Sett ovnen på 140°C, varmluft. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet pent på fettsiden.
Snu carréen, tilsett smør, bakt hvitløk og rosmarinkvister og brun de tre kjøttsidene til de har fått fin farge.
Ha svinecarrén i en form, hell over stekesjy og urter, stikk inn et steketermometer og sett inn i ovnen. Beregn 40-50 minutter steketid. Når termometeret viser 68°C tas carréen ut og får hvile i 15 minutter før servering.
Grov potetstappe med dijonsennep
Kok opp vann i en romslig gryte. Vask potetene, kok dem møre før de moses. Tilsett fløte, dijonsennep og smør. Smak til med salt og pepper.
NB! potetene kokes uten salt. Tilsetter du salt i kokevannet blir stappen seig.
Frisk salat med honningvinaigrette og ristede mandler
Vinaigrette Bland honning og saften av en lime i en skål, rør inn oljeblandingen i en tynn stråle til en litt tykk dressing. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk ristede mandler, bland salat og mandler og ved det inn i dressingen.
Anrett salat og potetstappe på en tallerken. Del svinecarréen mellom bena og legg en skive på hver tallerken. Drypp over stekesjy fra pannen.
Velbekomme!
Dette trenger du:
Helstekt svinecarre:
- 700 g svinecarré i et stykke
- 3 ss nøytral olje til steking
- 4 ss meierismør
- 1 stk bakt hvitløk
- 5 kvister frisk rosmarin
- ristet pepper
- maldonsalt
Grov potetstappe med dijonsennep
- 400 g mandelpotet
- 2 dl matfløte
- 50 g usaltet smør
- 1 ts dijonsennep
- salt & pepper
Frisk salat med honningvinaigrette og ristede mandler
- 1 pose småbladet salat
- 2 ss ristede mandler
- 1 stk lime – saften
- 1 ss honning
- 4 ss olje – blanding av nøytral- og olivenolje
- salt & pepper