Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Helstekt svinecarre med dijonpotetstappe – Digitalt matkurs fra Falcon Norge & Jacobs

svinecarre_web3

Oppksrift fra Bård Greni

Slik gjør du:

Helstekt svinecarré

Sett ovnen på 140°C, varmluft. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet pent på fettsiden.
Snu carréen, tilsett smør, bakt hvitløk og rosmarinkvister og brun de tre kjøttsidene til de har fått fin farge.

Ha svinecarrén i en form, hell over stekesjy og urter, stikk inn et steketermometer og sett inn i ovnen. Beregn 40-50 minutter steketid. Når termometeret viser 68°C tas carréen ut og får hvile i 15 minutter før servering.

Grov potetstappe med dijonsennep

Kok opp vann i en romslig gryte. Vask potetene, kok dem møre før de moses. Tilsett fløte, dijonsennep og smør. Smak til med salt og pepper.
NB! potetene kokes uten salt. Tilsetter du salt i kokevannet blir stappen seig.

Frisk salat med honningvinaigrette og ristede mandler

Vinaigrette Bland honning og saften av en lime i en skål, rør inn oljeblandingen i en tynn stråle til en litt tykk dressing. Smak til med salt og pepper.

Grovhakk ristede mandler, bland salat og mandler og ved det inn i dressingen.

Anrett salat og potetstappe på en tallerken. Del svinecarréen mellom bena og legg en skive på hver tallerken. Drypp over stekesjy fra pannen. 

Velbekomme!

Print

Dette trenger du:

Helstekt svinecarre:

  • 700 g svinecarré i et stykke
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss meierismør
  • 1 stk bakt hvitløk
  • 5 kvister frisk rosmarin
  • ristet pepper
  • maldonsalt


Grov potetstappe med dijonsennep

  • 400 g mandelpotet
  • 2 dl matfløte
  • 50 g usaltet smør
  • 1 ts dijonsennep
  • salt & pepper


Frisk salat med honningvinaigrette og ristede mandler

  • 1 pose småbladet salat
  • 2 ss ristede mandler
  • 1 stk lime – saften
  • 1 ss honning
  • 4 ss olje – blanding av nøytral- og olivenolje
  • salt & pepper

Del dette innlegget...