Oppksrift fra Bård Greni
Slik gjør du:
Start med å sette på pastavann. Ha litt salt i kokevannet, og kok pasta som anvist på pakken. Før du heller vannet av pastaen, ta vare på ca. 1 dl som skal brukes i pastasausen.
Begynn på sausen. Kutt opp løk og hvitløk. Bruk en dyp stekepanne eller en jerngryte. Ha i en god klunk olivenolje og løken. La det frese et par minutter under omrøring til løken blir myk uten at den får noe særlig farge. Tilsett deretter hvitløken og la det frese noen minutter under omrøring.
Tilsett tomatpuré og bland det godt sammen med løken. Så tilsettes fløten og alt blandes godt sammen til en kremet tomatsaus.
Smak til med salt og pepper, paprikakrydder, chiliflakes og hvitløkspulver. Om dere ønsker pastaen et hint spicy har dere i ekstra chilipulver eller cayennepulver.
Ha i 2 spiseskjeer smør, revet parmesan og 1dl vodka. La det surre under omrøring i noen minutter.
Bland den nykokte pastaen inn i sausen, og server med et dryss parmesan, noen ekstra chiliflak og persille.
Tips! Strimlet kylling passer godt i denne pastaretten.
Dette trenger du:
- 400 g penne pasta
- 5 ss olivenolje
- 1 dl vodka
- 1 stk stor gul løk
- 3 stk hvitløksfedd
- 2 ss tomatpuré
- 3 dl fløte
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts chiliflak
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts røkt paprikakrydder
- 2 ss smør
- 60 g revet parmesan, litt ekstra til garnering