Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Grillet kylling med bær og grønn pepper

13 – Kopi

Oppksrift fra Annette Nordstrøm

Slik gjør du:

Tørk av kyllingfiletene og skjær et snitt rett over midten på hver file. Tre den på grillpinnene. Kakk ut granateplekjerner fra ½ frukt i en skål og press saften ut i en annen skål så du har ca. 1 dl granateplesaft.

Bland sammen saften fra granateplene med Sumac krydderet(eller sitronsaft).
Litt om Sumac: Sumac er et krydder populært i Midtøsten. Det er mørkerøde bær som blir knust til pulver, og har en lett bitter og syrlig smak, kan minne om sitron.

Bland inn olivenolje og chilikrydderet i saften med sumac.

Gni kryddermiksen godt inn i kyllingkjøttet på spydene, vi bruker en plastpose og lar kjøttet ligge i marinaden i 2-3 timer i kjøleskapet. Vend spydene innimellom i marinaden.

Varm opp en uttrekkbar grill. Den er perfekt til slike retter.

Løft ut kyllingspydene fra marinaden og legg de på folie i grillen. Ta vare på marinaden!

Bland inn den greske yoghurten i resten av marinaden. Tilsett litt salt og pepper.

Ta en matpensel og fordel yoghurtmiksen over kyllingspydene. 

Grill så spydene ca. 5 minutter på hver side. Under steking kan spydene jevnlig pensles med jogurt blandingen.

Skjær opp litt persilleblader og ha i en bolle. Dander resten av persille bladene på et serveringsfat og legg de ferdig grillede kylling spydene over.

Stek de grønne pepperkornene i smør på høy varme. Tilsett solbær og rips og stek dem sammen med pepperkornene. De er ferdige når bærene har hovnet opp og ser sprengferdige ut.

Hell de stekte bærene over kyllingspydene og topp det hele med den hakkede persillen og innmaten til granateple.

Serveres med en frisk salat en yoghurtdressing og tynnbrød.

Bon Appetitt!

Print

Dette trenger du:

  • 4 kyllingfileter (rene uten bein)
  • 1 dl granateplesaft fra fersk granateple
  • frø/innmat fra ½ granateple
  • 2 ss Sumac krydder (eller 3 ss sitronsaft)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts tørket chili
  • 3 ss gresk jogurt
  • 2 ss smør
  • 3 ss solbær og rips miks
  • 1-2 ss hele grønne pepperkorn
  • salt & pepper
  • en bunt med fersk storbladet persille

4 grillpinner i tre

Del dette innlegget...