Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Ofte stilte spørsmål

Har du noen spørsmål om din Falcon komfyr eller ventilator?
Vi har samlet de vanlige spørsmålene, fordelt i forskjellige kategorier, for å gjøre det enkelt for deg å finne fram det du leter etter.

Falcon 1000 Deluxe i Kirsebær rød farge

Spørsmål om ovn 

Alle bruksanvisninger legges i ovnsrom på fabrikken.

Om du ønsker å lese elektronisk kopi, kan du laste den ned på vår hjemmeside under Manualer. Om du ikke finner bruksanvisningen, vennligst send oss mail til post@falconnorge.no

Alle våre komfyrer har et klistremerke i sølvfarge med serienummer 3 forskjellige steder:
I bruksanvisningen (på forside)
I ovnsrammen av venstre ovn (åpen ovnsdør, se i nedre kant)
Bak på komfyren (øverst til venstre)

Sjekk om komfyren er koblet til strømmen ved å sette på ovnslys. Etter det skal ovnsklokke sjekkes. Hvis ovnsklokke viser “Auto” eller er mørk, er dette en grunn at ovnen ikke fungerer. Hvis ovnsklokke fungerer ikke mens toppen og ovnslys fungerer som normalt, er det feil med ovnsklokke. Vennligst kontakt vår service partner i dette tilfellet for videre oppfølging www.servicecompaniet.no
Når komfyren er tilkoblet og slått på, blinker displayet (00.00) og klokken starter fra kl. 00.00. For å stille klokken trykk på [+] og [-] knappene samtidig, da vil punktet mellom timer og minutter begynne å blinke i 5 sekunder. Mens det punktet blinker trykker du enten [+] eller [-] for å stille inn riktig tid.
Lyspæren har sannsynligvis gått. Du kan kjøpe en ny ovnspære (som ikke er dekket under garantien) fra de fleste elektriske og dagligvære butikker – ovnspære 15W 230V. Det må være en spesiell ovnspære, varmebestandig opptil 300 ° C. Før du fjerner eksisterende lyspære, slå av strømmen og sjekk at ovnen er kald. Åpen ovnsdøren og ta ut ristene. Finn dekselet til ovnspære og skru av det mot klokka – det kan være meget stivt. Vi anbefaler å bruke hansker for sikkerhetsskyld. Deretter skru den gamle pæren av. Skru inn den nye ovnspæren med klokken og deretter skru dekselet på plass igjen. Slå på strømmen og kontroller at ovnspæren lyser.
Når man tilbereder mat med høyt vanninnhold (f.eks poteter), kan det bli litt damp synlig på ovnsdøren. Dette er helt normalt. Vær forsiktig ved åpning av ovnsdøren, da det kan stime ut varm damp over kortere tid. Stå godt tilbake og la dampen spre seg.
Ja, den patenterte Handyrack er avtakbar. Skiv ramme fra hverandre og ut av feste for å flytte på høyde til Handyrack eller ta den av.
Det er en enkel justering som trenges. Den nederste hengsel av ovnsdøren kan justeres for å endre vinkelen av døren. Du må første løsne de nedre festeskruene og bruke skrutrekker for å justere plasseringen av hengselet og sette den i stilling slik at ovnsdøren kommer i vatter. For bilder og detaljert informasjon se bruksanvisningen til din komfyr.

For rengjøring inne i ovnsrommet må du sørge for at rengjøringsmiddelet er trygt å bruke på emaljerte overflater.
Du må aldri bruke produkter som kan skade emaljen eller skrape overflaten på håndtak og knotter. Husk å lese og følg nøye instruksjonene på alle rengjøringsmidler. Vi anbefaler at ethvert sterkt rengjøringsmiddel først blir testet på en ikke synlig del av komfyren.
For emaljerte komfyr fronter og brytere anbefaler vi å bruke varmt såpevann og en myk klut.
Rister kan vaskes i oppvaskmaskin.

Spørsmål om gassbrenner 

1. Skru bryterne til 0 umiddelbart. 2. Ikke røyk. 3. Ikke bruk åpen ild. 4. Steng gasstilførsel 5. Luft grundig ved å åpne vinduer og dører. 6. Sørg for at alle personer kommer seg i sikker avstand fra stedet. Ved alvorlig lekkasje og brann, ring brannvesenets nødnummer 110.
Pass på at alle delene til gassbluss har blitt montert riktig og/eller er tørre og rene, spesielt etter overkok, eller vasking med mye vann. Pass på at brenneren er riktig plassert i sporene på ringen nedenfor.

Vanligvis kan vann i gassbrennere forårsake dette, spesielt etter overkoking eller rensing av delene med vann.

Det er ikke farlig, men blussene må tørke. Slå av gassbrennere og la de tørke ut, for eksempel over natten.

Dette er normalt. Elektrisk tenning er koblet på alle gassblussene samtidig.
Falcon Wok-stativ er designet for å passe en 35 cm Wok-panne. Hvis du bruker en annen størrelse på Wok-panne, må du sørge for at den passer til stativet. Wok-pannene varierer veldig i størrelse og form, viktig at du sjekker på forhånd at din wok-panne sitter ordentlig på Falcon Wok-stativ.

Ta av brennerlokkene og ringene før rengjøring.
Bruk en klut eller svamp med såpevann, for eksempel Jif. Bruk ikke noen form for aggressive midler.
Vær varsom ved rengjøring av gasstoppen, enten den er av rustfritt stål eller emaljert.
Bruk en klut eller myk svamp, ikke skrubbesvamp. Dette for å unngå riper.

Kontroller at strømmen er på – sjekk, for eksempel at ovnsklokke er opplyst. Sjekk at gnisttenneren er ren og fri for fuktighet / væske. Hvis problemet vedvarer, ta kontakt med vår service partner.

Spørsmål om induksjon 

Susselyder kan oppstå når du slår på en eller flere av kokeplatene og setter kjele/stekepanne på. Dette er normalt og kan være mest merkbart på de høyeste innstillingene eller ved bruk av 4-5 panner samtidig. Kokekar type kan også bidra til induksjon “støy”.

Bruk bare kokekar som er egnet for induksjon.  Vi anbefaler de som er laget i rustfritt stål, emaljerte panner i stål eller støpejernspanner med emaljerte overflate. Merk at noen kokekar i rustfritt stål er ikke egnet for bruk på en induksjonstopp. Vær oppmerksom og sjekk dette før du kjøper inn nytt kjøkkenutstyr til din Falcon med induksjon.

Feilkode E2 betyr at elektronisk enhet er for varm. Kontroller at komfyren er koblet riktig og at det er tilstrekkelig ventilasjon.
I sjeldne tilfeller, hvis en panne begynner å koke tørr, kan denne feilkoden også fremkomme.
Hvis du er i tvil, vennligst kontakt installatøren eller vår service partner. Klikk her

Komfyren er feilkoblet. Toppen slås av etter ca. 1 sekund og feilkoden vil bli vist permanent.
Kontakt din installatør i dette tilfellet.

Komfyren har utviklet en intern teknisk feil som ikke kan rettes av brukeren. Kontakt vår service partner. Klikk her.

Det er viktig å koble komfyren umiddelbart fra strømforsyningen og kontakte reparatøren. Ikke bruk komfyren før etter reparasjonen.
For å bestille service, klikk her.

Vask induksjonstopp jevnlig etter bruk.
Bruk kjøkkenspray, både på og rundt platene og tørk godt av med en fuktig klut og til sist med tørkepapir eller tørr klut.
Skurekrem og svamp kan brukes til å fjerne fastbrent mat. Bruk en klut eller myk svamp, ikke skrubbesvamp. Dette for å unngå riper.

Spørsmål om ventilator 

Anbefalt avstand fra koketopp til underside av vifte er minst 650 mm. for komfyrer med gasstopp og 600mm for komfyrer med induksjonstopp.
Serienummeret er plassert på innsiden av ventilatoren ved siden av motoren på et hvitt klistremerke (et ti-sifret nummer). Du finner den også på bruksanvisningen.
Fettfiltrene på Falcon ventilatorer er laget i aluminium eller rustfritt stål. Disse skal rengjøres regelmessig. Kan vaskes for hånd eller i oppvaskmaskin.
Ved resirkulasjon skal kullfilter byttes jevnt, ved normalt bruk etter ca. 4 måneder. Du kan bestille nye kullfiltre hos oss. Alternativt kan et plasma filter brukes istedenfor. Falcon Norge er agent for PlasmaMade resirkulasjonsfiltre. Vedlikeholdsfritt med levetid på ca. 12 år ved normalt bruk. Les mer på www.plasmafilter.no Til å bytte et kullfilter, vennligst gjør følgende: – Ta ut fettfiltrene. – Demonter et gammelt kullfilter som er festet på 2 kroker. – Sett et nytt kullfilter, fest den på kroken og sjekk at det sitter godt på plass. – Sett fettfiltrene tilbake på plass.
Slik skifter du en lyspære på en standard vegghengende ventilator, følg disse trinnene: – Fjern fettfiltrene. – Skru ut en lyspære som ikke virker og erstatt den med en ny som har de samme dimensjonene og styrke. – Sett fettfiltrene på plass For andre typer ventilatorer, se bruksanvisningen for detaljerte instruksjoner.