Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Ingen har laget komfyrer lenger enn oss

I Falcons hovedkvarter i England kan du beundre en modell av The Kitchener, verdens første komfyr. Om erfaring teller er du altså i trygge hender.

Falcon kan strekke sine aner tilbake til 1777. Den industrielle revolusjon var såvidt i gang: James Watt konstruerte stadig nye prototyper på dampmaskiner, mens Norge var styrt av en eneveldig danskekonge.

Det året startet John Flavel et metallverksted som raskt ble kjent for sine dampbad. I 1829 utviklet sønnen William “The Kitchener”, den første kommersielt tilgjengelige komfyren. The Kitchener var en kullfyrt komfyr hvor du kunne steke, grille, bake og koke. Den hadde også en tank for varmt vann. Alt basert på en varmekilde.

The Kitchener var et kvantesprang i matlagingens historie, og markerte begynnelsen på slutten for røykfylte gruer som både var skitne og arbeidskrevende.

Selv om flere andre begynte å produsere komfyrer i årene som fulgte, var det ingen som matchet The Kitchener på kvalitet og funksjonalitet.

I praksis var den ledende på markedet i nesten 100 år, og ble så kjent at alle komfyrer i mange år ble kalt for “Kitchener”.

falcons-historie
falcons-historie-victoria

Overklassens statussymbol

Det tok ikke lang tid før The Kitchener ble en selvfølgelig del av kjøkkenet i kongelige palasser og adelige herregårder: Dronning Victoria hadde en, det hadde også Der Kaiser i Tyskland og kongen av Italia. Og det stoppet selvsagt ikke der.

The Kitchener ble solgt i tusenvis hvert år, og ble raskt det foretrukne arbeidsverktøy i hoteller og ikke minst hjemme hos det bemidlede borgerskapet i industrialiseringens Storbritannia.

I dag lever The Kitcheners historie videre via merkenavnet Falcon, som er eid av Aga Rangemaster Group og er en del av den globale grupperingen Middleby Corporation.

Suksessoppskriften lever videre

Tradisjonen tro produseres Falcon fortsatt i Leamington Spa, i de samme lokalene hvor selskapet har holdt til siden 1803. Det konstante fokuset på kvalitet og oppmerksomheten rundt detaljene har likevel aldri forandret seg.

Produksjonsmetodene har riktignok utviklet seg siden The Kitcheners dager, og i dag gjør naturlig nok roboter mye av grovarbeidet.

Det unike med Falcon er at det fortsatt ligger håndverk bak hver eneste frittstående komfyr.

Ett eksempel er at en rekke detaljer på komfyrene fortsatt lakkeres for hånd, slik at du aldri vil finne to Falcon-komfyrer som er helt identiske. Det unike designet og et modellutvalg som passer inn i enhver kjøkkenstil er likevel ikke alt.

Hos Falcon står selvsagt matgleden i fokus. For at alle komfyrene skal leve opp til den kvalitet og ytelse Falcon representerer, blir derfor hver eneste komfyr gjenstand for en rekke praktiske tester før de klargjøres for salg.

Kjøper du en Falcon får du derfor ikke bare en komfyr som har sin egen sjel og historie. Du får også et unikt og varig møbel som vil gi deg inspirasjon i generasjoner framover. Dermed har du alt du trenger for å lage din egen historie, og det gir begrepet matglede en ny dimensjon.