Oppksrift fra Bård Greni
Slik gjør du:
Østers suppe
Rens østersene og ta vare på så mye av kraften som mulig. Kok opp fiskekraften med fløte og litt limesaft. Kjør inn to hele østers i suppen med stavmikser.
Smak til med salt, pepper og limesaft. Anrett suppen med en hel østers, lime fileter og kaviar.
Tips! Suppe får ekstra god havsmak med litt hakket tang tilsatt ved servering.
Østers naturelle
Ingridiensene blandes sammen og brukes på østersen istedenfor sitron.
Tips! For æ lære hvordan man enkelt renser østers, se vårt digitalt matkurs (link til Youtube video øvest på side).
Gratinerte østers
Sett uttrekkbar grill på full styrke og la den varme opp skikkelig (minst 5 minutter).
Rens østersene i mellom, legg på 1 ss av god tomatsalsa på hver østers. Riv parmesan over.
Legg østers på grillpanne og la dem gratinere i ca. 2-3 minutter.
Dette trenger du:
Østers suppe
- 6 stk østers
- 5 dl god fiskekraft
- 3 dl fløte
- 2 stk lime i fileter
- 2 stk lime saften
- salt
- pepper
- kaviar
Østers naturelle
- østers
- 1 ss finkuttet sjalottløk
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ss kaldt vann
Gratinerte østers
- østers
- 1 ss tomat sals per østers
- revet parmesan