Oppksrift fra Annette Nordstrøm
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor og kjør til du får en jevn og finkornet deig.
Kna deigen raskt sammen.
Har du ikke food processor, blander du først det tørre og smuldrer i smør. Tilsett eggene og kna deigen sammen. Sett deigen kjølig i 20 min.
Kjevle ut drøyt halvparten av deigen og kle en smurt paiform (28 cm i diameter). Prikk med en gaffel og fest aluminiumsfolie langsmed kanten. Forstek paibunnen ved 180°C i ca 20 min, eller til den er gylden. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig folien.
Bland sukker,kanel,vaniljesukker og potetmel i en bolle. Ha i rensede jordbær og rabrabra i biter og vend dem godt i sukkerblandingen. Ha det hele i paiformen.
Kjevle ut resten av deigen og lag remser som legges over kaken i gittermønster. Pensle over med sammenpisket egg.
Stek kaken ved 220 C i ca 30 min. Avkjøl litt og sikt så over melis.
Serveres lun og nystekt vaniljeis.
Håper det smaker!
Dette trenger du:
Mørdeig:
- 6 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 6 ss sukker
- 200 g smør
- 2 egg
Fyll: - 3 dl jordbær
- 8 dl rabarbra
- 1 dl sukker
- 1 ss potetmel
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts kanel
Pensling: - 1 egg