Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Rabarbra & jordbær pai

rabarbara pai 2

Oppksrift fra Annette Nordstrøm

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor og kjør til du får en jevn og finkornet deig.

Kna deigen raskt sammen.
Har du ikke food processor, blander du først det tørre og smuldrer i smør. Tilsett eggene og kna deigen sammen. Sett deigen kjølig i 20 min.

Kjevle ut drøyt halvparten av deigen og kle en smurt paiform (28 cm i diameter). Prikk med en gaffel og fest aluminiumsfolie langsmed kanten. Forstek paibunnen ved 180°C i ca 20 min, eller til den er gylden. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig folien.
Bland sukker,kanel,vaniljesukker og potetmel i en bolle. Ha i rensede jordbær og rabrabra i biter og vend dem godt i sukkerblandingen. Ha det hele i paiformen.
Kjevle ut resten av deigen og lag remser som legges over kaken i gittermønster. Pensle over med sammenpisket egg.
Stek kaken ved 220 C i ca 30 min. Avkjøl litt og sikt så over melis.

Serveres lun og nystekt vaniljeis.

Håper det smaker!

Print

Dette trenger du:

          Mørdeig: 

  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 6 ss sukker
  • 200 g smør
  • 2 egg 

    Fyll:
  • 3 dl jordbær
  • 8 dl rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 ss potetmel
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts kanel

    Pensling:
  • 1 egg

Del dette innlegget...