Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Lammecarre – Digitalt matkurs fra Falcon Norge & Jacobs

lammecarre_falcon_komfyr_web

Oppksrift fra Bård Greni

Slik gjør du:

Del lammecarren i to slik at du har 4 like stykker. Skjær rutemønster på fettsiden med en skarp kniv.

Del en hvitløk i to på langs og gni carreene inn med hvitløken, frisk timian og grovkvernet sort pepper.

Skrell potetene, høvle på mandolin i tynne skiver. Skjær så potetskivene i tynne strimler.

Fordel potetstrimlene utover i en middelsvarm panne formet som en flat kake med klaret smør, fordel hakket sjalottløk og litt timian forsiktig inn. Salte og pepre.

La steke på middels svak varme i cirka 12 minutter, snu ved hjelp av en tallerken og stek videre i cirka 12 minutter.

Stekk sopp i en panne med smør og hvitløk på middelshøy varme, tilsett litt mer smør etter hvert som du steker. Tilsett litt salt og pepper.

Stek lammecarreene i godt med smør og olje på et stekebrett på sterk varme (styrke 8-9 for induksjon). Stek kjøttet først i 2 minutter med fettsiden ned, skru ned varmen til styrke 7, tilsett hele hvitløksfedd og stek videre i to minutter.

Snu kjøttet og stek videre i 4 minutter på beinsiden. Øs stykkene hele tiden med fettet fra stekebrettet.

Stek videre i ovn, ca. 9 minutter ved 180 grader på varmluftsfunksjon. Ta lammecarreene ut av pannen og la de hvile i 5 minutter.

Sett en liten kasserolle på middelshøy varme, tilsett rødvin og sjy fra lammacarreen, la det koke inn til sasusen.

Server på varme tallerkener røstipoteter og lam.

Hell over den varme sjyen helt til slutt.

Bon appetit!

Print

Dette trenger du:

  • 2 stk lammecarre på cirka 400-500gram
  • 20 stk poteter små
  • 5 stk hvitløksfedd bakte
  • 1 gren frisk timian
  • 1 dl rødvin
  • 2-3 stk sjalottløk, finhakket
  • En pakke med sopp
  • Klaret smør
  • Grov kvernet sort pepper og salt
  • Smør og olje til steking

Del dette innlegget...