Oppksrift fra Bård Greni
Slik gjør du:
Ikke skrell jordskokkene, bare vask og skrubb de godt.
Del dem i terninger. Ha 2/3 av jordskokkene i en kjele og brun de godt med smør, ha så på kraft og fløte. Kok til jordskokkene er møre.
Kutt baconet og eplet i terninger. Stek baconterningene i smør til de er gylne. Ha i de resterende 1/3 av jordskokkene i panna og la steke til jordskokkene er møre. Ha i epleterningene i panna og dra panna av varmen. Vend inn persille.
Kjør jordskokksuppen med en stavmikser til jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
Server jordskokksuppen i dype tallerkener og topp med bacon- og epleblanding.
Print
Dette trenger du:
- 700 g jordskokk
- 4 dl kyllingkraft
- 4 dl kremfløte
- 100 g tørrsaltet bacon
- 1 ss smør
- 1 stk syrlig eple
- 2 ss finhakket persille
- pepper
- salt