Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Aspargesterte

Asparagus-Tart

Oppskrift fra Falcon

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 190ºC, varmluft.

2. Kle en terteform eller en liten langpanne (20 x 30 cm) med butterdeigen. Klem deigen godt inntil kantene. Prikk bunnen med en gaffel og stek i ca. 20 minutter.

3. Skjær vårløken i tynne skiver og stek i litt olje.

4. Skjær vekk eller knekk av den nederste trevlete delen på aspargesen. Skrell aspargesen om nødvendig.

5. Kok aspargesen i 1-2 minutter, avhengig av tykkelsen og legg den deretter i kaldt vann.

5. Bland sammen pisket egg, kremfløte, parmesan, hvitløk, stekt vårløk og mynte i en bolle og hell det i den kokte terteformen, legg asparges på toppen av terten.

6. Stekes i 25 minutter på 150 grader. Dryss ekstra parmesan og mynte over ved servering.

Print

Dette trenger du:

  • 2 bunt asparges
  • 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 125 g vårløk
  • 200 ml kremfløte
  • 2 middels store egg
  • 40 g revet parmesan
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 14 g mynteblader, finhakkede
  • butterdeig 7 paibunn
 

Del dette innlegget...