Oppskrift fra Falcon
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 190ºC, varmluft.
2. Kle en terteform eller en liten langpanne (20 x 30 cm) med butterdeigen. Klem deigen godt inntil kantene. Prikk bunnen med en gaffel og stek i ca. 20 minutter.
3. Skjær vårløken i tynne skiver og stek i litt olje.
4. Skjær vekk eller knekk av den nederste trevlete delen på aspargesen. Skrell aspargesen om nødvendig.
5. Kok aspargesen i 1-2 minutter, avhengig av tykkelsen og legg den deretter i kaldt vann.
5. Bland sammen pisket egg, kremfløte, parmesan, hvitløk, stekt vårløk og mynte i en bolle og hell det i den kokte terteformen, legg asparges på toppen av terten.
6. Stekes i 25 minutter på 150 grader. Dryss ekstra parmesan og mynte over ved servering.
Print
Dette trenger du:
- 2 bunt asparges
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 125 g vårløk
- 200 ml kremfløte
- 2 middels store egg
- 40 g revet parmesan
- 1 fedd hvitløk, knust
- 14 g mynteblader, finhakkede
- butterdeig 7 paibunn