Oppksrift fra Bård Greni
Slik gjør du:
Kryddersmør
Ta smøret ut i god tid. Det skal være romtemperert og helt mykt.
Bak hvitløken i ovnen ved ca. 200°C i 30-35 minutter.
Rens og grovkutt alle grønnsakene. Ha dem i foodprocessor sammen med sitronsaft, soya- og worchestershiresaus.
Kjør til en glatt blanding, ha i eggehviter og smør skåret i terninger og kjør videre til en glatt masse.
Gratinert sjøkreps
Sett uttrekkbar grill på full styrke (3). Ta ut grillpannne med rist.
Knus klørne på sjøkreps med baksiden av en stor kniv, del sjøkrepsen i to og ta ut paven og tarm.
Legg sjøkreps på rist på grillpanne, ha på kryddersmøret og gratinere i 2-3 minutter til smøret er gyldent.
Nytes umiddelbart, kanskje med litt finbladet salat og mango ved siden av.
Dette trenger du:
Sjøkreps
- 4 stk sjøkreps blanchert
Kryddersmør
- 1 kg meierismør
- 2 dl soyasaus
- 2 stk sitron saften
- 1 stk fennikel
- 2 stk rød chili m/frø
- 1 stk hvitløk bakt
- 1 dl worchestershiresaus
- 4 stk sjalottløk
- 2 stk eggehviter