Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Gratinert sjøkreps – Digitalt matkurs fra Falcon Norge & Jacobs

sjøkreps_web_1

Oppksrift fra Bård Greni

Slik gjør du:

Kryddersmør

Ta smøret ut i god tid. Det skal være romtemperert og helt mykt.

Bak hvitløken i ovnen ved ca. 200°C i 30-35 minutter.

Rens og grovkutt alle grønnsakene. Ha dem i foodprocessor sammen med sitronsaft, soya- og worchestershiresaus.

Kjør til en glatt blanding, ha i eggehviter og smør skåret i terninger og kjør videre til en glatt masse.

Gratinert sjøkreps

Sett uttrekkbar grill på full styrke (3). Ta ut grillpannne med rist.

Knus klørne på sjøkreps med baksiden av en stor kniv, del sjøkrepsen i to og ta ut paven og tarm.

Legg sjøkreps på rist på grillpanne, ha på kryddersmøret og gratinere i 2-3 minutter til smøret er gyldent.

Nytes umiddelbart, kanskje med litt finbladet salat og mango ved siden av.

Print

Dette trenger du:

Sjøkreps

  • 4 stk sjøkreps blanchert

 

Kryddersmør

  • 1 kg meierismør
  • 2 dl soyasaus
  • 2 stk sitron saften
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk rød chili m/frø
  • 1 stk hvitløk bakt
  • 1 dl worchestershiresaus
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 stk eggehviter

Del dette innlegget...