Oppskrift fra Nevada Berg
Slik gjør du:
1. Finn fram en stor, tykk kjele, gjerne en støpejernsgryte.
2. Varm opp oljen i kjele over middels-høy varme. Tilsett baconet og stek det til det blir sprøtt, ca. 5 minutter. Ta ut det stekte baconet med en hullsleiv, og la fettet være igjen i kjelen. Sett det til side.
3. Tilsett reinsdyr og løk, og stek i 5 til 8 minutter, eller til kjøttet er brunt og løken er myk.
4. Tilsett hvitløk, poteter og salt, og stek i 2 minutter til.
5. Legg baconet tilbake i kjelen. Tilsett buljongen, dekk til og la det småkoke i 15 minutter, eller til potetene er kokt, men fortsatt holdt fasongen.
6. Tilsett grønnkål og rør inn fløten. Fortsett å koke uten lokk i 5 minutter for å blande smakene.
7. Smak til med pepper og mer salt om nødvendig.
Server varm.
Dette trenger du (beregnet for 4 porsjoner):
- 1 spiseskje olje
- 150 g tykk bacon, kuttet i små biter
- 350 g viltkjøtt, skåret i tynne skiver (Jeg bruker skåret reinsdyr)
- 1 liten løk, finhakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 4 til 6 små poteter, i terninger
- 1/2 teskje salt
- 6 1/4 kopper (1 1/2 liter) reinsdyr- eller kyllingbuljong
- 2 håndfuller (50 g) hakket grønnkål
- 3/4 kopp (180 ml) fløte
- Pepper