Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Jaktsuppe fra Nevada Berg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskrift fra Nevada Berg

Slik gjør du:

1. Finn fram en stor, tykk kjele, gjerne en støpejernsgryte.

2. Varm opp oljen i kjele over middels-høy varme. Tilsett baconet og stek det til det blir sprøtt, ca. 5 minutter. Ta ut det stekte baconet med en hullsleiv, og la fettet være igjen i kjelen. Sett det til side.

3. Tilsett reinsdyr og løk, og stek i 5 til 8 minutter, eller til kjøttet er brunt og løken er myk. 

4. Tilsett hvitløk, poteter og salt, og stek i 2 minutter til. 

5. Legg baconet tilbake i kjelen. Tilsett buljongen, dekk til og la det småkoke i 15 minutter, eller til potetene er kokt, men fortsatt holdt fasongen. 

6. Tilsett grønnkål og rør inn fløten. Fortsett å koke uten lokk i 5 minutter for å blande smakene. 

7. Smak til med pepper og mer salt om nødvendig. 

Server varm.

Print

Dette trenger du (beregnet for 4 porsjoner):

  • 1 spiseskje olje
  • 150 g tykk bacon, kuttet i små biter
  • 350 g viltkjøtt, skåret i tynne skiver (Jeg bruker skåret reinsdyr)
  • 1 liten løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 til 6 små poteter, i terninger
  • 1/2 teskje salt
  • 6 1/4 kopper (1 1/2 liter) reinsdyr- eller kyllingbuljong
  • 2 håndfuller (50 g) hakket grønnkål
  • 3/4 kopp (180 ml) fløte
  • Pepper
 
 

Del dette innlegget...