Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Mince Pies (Engelske juleterter med fruktfyll)

MINCE PIES FALCON OPPSKRIFT

Oppskrift fra Falcon

Slik gjør du:

For paideigen:

  1. Sikt hvetemel og salt i en stor bolle og smuldre smøret inn i melet ved å gni det mellom fingertuppene til blandingen ligner brødsmuler. Rør inn sukkeret.
  2. Bland eggeplommen med 3 ss kaldt vann, og tilsett deretter de tørre ingrediensene. Bland til du har en deig. Kna forsiktig til deigen er jevn.
  3. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter før du kjevler den ut.

 

For Fyll (Mincemeat):

  1. Bland smør, sukker, appelsinsaft og krydder i en stor kjele og smelt sammen over svak varme. Rør av og til til blandingen blir glatt.
  2. Tilsett epler, rosiner, svisker, tranebær, sitron og appelsinskall.
  3. La blandingen småkoke til eplene er møre, ca. 5-10 minutter.
  4. La det avkjøles før du tilsetter brandy eller konjakk, og rør godt.
  5. Avkjøl helt før du pakker fyllet i rene, tørre syltetøyglass og forsegler med lokk.

 

Forming og steking:

  1. På en lett melet overflate, kjevle ut litt over halvparten av paideigen til en tykkelse på ca. 3 mm.
  2. Smør små paiformer / muffinsformer eller sandkakeformer og kle dem med deig.
  3. Legg i en stor spiseskje fyll.
  4. Kjevle ut resten av deigen og stikk ut stjerner som legges oppå fyllet.
  5. Pensle over deigen med sammenvispet egg.
  6. Bak på 190°C (170°C for varmluftsovn) i 20-25 minutter til paideigen er gyllen.
  7. Avkjøl kakene før de forsiktig hvelves ut av formene.
  8. Sikt over melis før servering.

Print

Dette trenger du:
(for ca. 20 stk. juleterter)

Til paideigen:

  • 400 g hvetemel
  • 200 g smør, i terninger
  • 2 ss sukker
  • 1 eggeplomme
  • klype salt

 

Fyll (Mincemeat):

  • 100 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • Saft og revet skall av 3 appelsiner
  •  Revet skall av 1 sitron
  • ½ teskje malt kanel
  • ½ teskje muskat
  • ½ teskje kardemomme
  • ½ teskje nellik
  • 250 g epler, vasket, kjernefrie og finhakket eller revet
  • 150 g rosiner
  • 50 g svisker
  • 100 g tørkede tranebær
  • 100 ml brandy eller konjakk

 

Pensling:

  • 1 egg
 

Del dette innlegget...