Har du et spørsmål om våre produkter?

Snakk med oss

Porchetta fra Svinvik gård

320921015_698069428375257_5512662609396172123_n (1)

Oppksrift fra Bård Greni

Slik gjør du:

1. Bruk ribbe av god kvalitet. Skjær bort ben og del ribba (nesten over) på langs.

2. Krydre med det du vil og har, start gjerne med pepper og salt. Jeg har også over spinat og mandarinzest (bruk en microplane).

3. Rull sammen porchettaen og surr den sammen med hyssing. Pass på at svoren kommer til slutt!
 
4. Ha porchettaen i langpanne med noen digge grønnsaker. Dette blir det god sjy av! Ha over 1 liter vann, etterfyll vann om nødvendig.
 
5. Ha folie på og sett i ovnen på 150 grader i ca 1 time.
 
6. Etter det skal folien av og temperaturen ned. Har du god tid er det fint med 120 grader i ca 4 timer, eller 130-140 grader i 2-3 timer. Sjekk gjerne kjernetemperatur, skal ligge på 70-75 grader.
 
7. I mellomtiden kan du lage en deilig tilbehør: smelt sukker til karamell, ha i sjalottløk, smør og epler. Småkok til eplene er møre.
 
8. Ta en liten temperatursjekk på porchettaen, sett den på høyere varme for sprø svor – grill funksjon 220 grader. Pass godt.
 
9. Hviletid! Porchetta er ferdig men la den hvile på benken en stund før du skjærer opp for saftig resultat.
Print

Dette trenger du:

Porchetta:

  • ribbe
  • salt, pepper
  • mandarinzest
  • spinat

Tilbehør:

  • 4-5 stk. epler
  • 2-3 stk. sjalottløk
  • sukker
  • smør
 

Del dette innlegget...