Oppskrift fra Marianne Haga Kinder
Slik gjør du:
1. Kok opp saltet vann i en kjele.
Grovhakk sopp. Finhakk gulrot (uskrelt) i 1 cm biter.
2. Varm opp olivenolje [2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp og gulrot i 3-4 min, eller til brunet sopp.
Krydre med en klype salt og pepper.
3. Tilsett kjøttdeig til pannen med sopp og gulrot. Stek i 4-5 min, eller til brunet.
4. I mellomtiden, kok nudler i 4-6 min, eller til møre.
Rett før vannet helles av, spar litt pastavann [1 dl] i en kopp.
Skyll nudler under kaldt vann.
5. I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Tilsett tomatpuré og hvitløk til pannen med kjøtt. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.
6. Tilsett pastavann, soyasaus, asiatisk woksaus og salt [1/2 ts].
Bland inn nudler.
Skjær vårløk i tynne skiver på skrå.
Anrett asiatiske nudler i skåler.
Pynt med vårløk.
Bon appetitt! 🤗🤎
Dette trenger du (beregnet for 4 porsjoner):
- 300g udon nudler
- 400-500g kjøttdeig
- 2stk gulrot
- 400g sjampinjong
- 2stk vårløk
- 2stk hvitløksfedd
- 1 boks tomatpuré
- 25ml soyasaus
- 150g asiatisk woksaus
- Olivenolje
- Salt
- Pepper