Ovn for langtidssteking / slow cook oven

Ovn for langtidsteking er beregnet for matlagingen som tar tid, for eksempel gryteretter, større kjøttstykker osv.
Din ovn for langtidsteking kan brukes til å lage et komplett måltid eller bare
varme opp tallerkener til middagen (bruk kun varmebestandige tallerkener).

funksjoner_dampovn

GENERELT
• Bruk lav styrke med minste temperatur for å varme opp tallerkener eller
holde maten varm.
• Bruk høy styrke med høyeste temperatur for 2-4 timers bruk.
• Bruk medium styrke for retter som trenger å stå i ovnen i mange timer.

FØR BRUK AV OVN FOR LANGTIDSTEKING
• Forvarm ovnen i 20-30 minutter før du begynner å bruke den.
• Kok opp gryte, suppe osv. på koketoppen før du setter retten i ovnen for langtidsteking.
• Tinn alltid frossen mat helt før tilberedning.

Bilderettighetter - Annette Nordstrøm

NÅR DU ER I GANG MED LANGTIDSTEKING
• Bruk lokk eller folie på gryte for å dekke mat under langtidsteking for å
beholde saftighet i maten.
• Pass på at kjele har tilstrekkelig med væske, spesielt når du skal steke
over lang tid.
• Hvis du bruker varmluftsovnen under din Slow Cook ovn samtidig, la
maten stå litt lengre på langtidsteking.
• Hvor lang tid det tar for å lage en rett i ovnen, vil være avhengig av
temperaturen, mengden og type av rett du lager. For gryteretter anbefales
det for eks. minst 3 timers koketid.
• Hold øye med maten til du har blitt kjent med ovnen.
• Ved oppvarming av tallerkener pass på at disse ikke kontakter ovnsidene
eller toppen.

Fås på: Nexus SE